Start Your Project
Tell us about your project and we'll get back to you shortly.

    Archive

    Our good friends + fun-loving loyal clients Anthony + Lindsay Van Nice moved from their Scandinavian Modern Farmhouse in Sherwood to a gorgeous 17-acre property with vineyards in Dundee, Oregon. Committed to raising their girls out in the country while continuing to forge their own winemaking brand, Real Nice Winemakers, Anthony + Lindsay want to come home everyday to an oasis that both embraces their natural surroundings and also feels like a true reflection of their more urban tastes + lifestyle. With the understanding that a tasting room will be the next step, Introspecs saw the main house exterior + interior design as laying the foundation for all future on-site branding.   Introspecs conceptualized + developed the

    Our clients Danielle and Seth are raising 2 rowdy boys + until recently, those kiddos had full run of the place. But as play dates morphed into couple gatherings while the kids hung out, it was time for a corner of the house to be reclaimed for the adults. Introspecs carefully worked from a concept of Scandinavian-inspired design, space planning and selecting all interior elements to give these hard-working parents a place to chill out + connect. With a complete redesign of the interior door + window trim package, as well as fireplace insert + surrounding hearth, there's a renewed focus on the quiet beauty of simple form + pared-back materials

    Our clients, Erica + Luca, are a power couple each running their own businesses, and for the past six years have also been social parents raising two boys. Their home sits hillside, adjacent to a green space where they have beautiful views, but limited access to enjoy the outdoors. Introspecs created an interior space plan which opens the main level rooms to one another, to both increase visual sight lines + allow separate activities to take place simultaneously. Our goal was to maintain a family-focused house with a large in-kitchen eating island + tons of pantry storage while still honoring adult cocktail hour + entertaining friends. We translated their edgy Euro taste into the finishes

    Noto Group, an executive search company based in Portland, OR, approached Introspecs for the design of their new office headquarters located in the Pearl District. Their industrial office space is open with high ceilings, divided by a long structural wall with a large opening. As Noto Group specializes in representing outdoor + sustainable brands, our main design directive for brand communication was to convey a “modern lodge”. Working from this point of inspiration, we created a variety of work zones + flexible, break-away meeting spaces in their open floor plan through color blocking with different shades of green.  We highlighted the structural spatial division by painting one side of the office a dark charcoal, and keeping

    We collaborated with Buckenmeyer Architecture on the remodel of this Craftsman Bungalow to create a more functional entry, kid’s bathroom, and master bathroom for this family of four. Plans had already been completed moving the front door from the center of the front facade to the right allowing for a more cohesive living area + dedicated entry, as well as the construction of a new bathroom in what was previously a closet at the top of the stairs. Introspecs was brought in to fine tune interior layout + choose materials for these spaces. An active + busy family, we wanted the entry to be as intuitively functional as possible. We provided ample storage in the form

    After making the decision to stay in their current ranch-style house, clients Bill + Wendy looked to update it to truly make it feel like their forever home. Richard Brown Architects had already completed the master plan for the master bedroom + closets, vault extension into the dining room, all new sun room with a stairwell up to a new studio loft over the garage, and deck extension. Our team was brought on board to design the kitchen, stairways, and for full interior design throughout the house. Working within the newly wide open floor plan, our material selections respond to context by playing with larger scale tile + wide plank floors, and express continuity in

    Original jewel-toned stained glass panels provided a bold + whimsical point of inspiration for us as we re-designed our clients' cozy bungalow. A family of five, their home needed to lend itself to the creative energy of young children, as well as reflect the refined nature of the adults in the house. Our primary goal was to further open the spaces to one another to create more functional + intuitive use of space, as well as inspire a more cheerful daily experience. We also chose to invert the previous material palette, doing away with the overwhelmingly dark wood cabinets and granite countertops, modernizing with crisp white built-ins + bold colors in the dining room, kitchen,

    Looking to creatively downsize and age in place, our clients Jim + Janet had the brilliant idea to sell their 4,500 sq. ft. Craftsman four-square to their daughter and her growing family, and build an 800 sq. ft. ADU for themselves in the spacious backyard. Polyphon Architecture had already completed the floor plan + kitchen design, and brought us in for full interior design. Downsizing from such a large home posed some obvious challenges, and we wanted to focus on helping our clients keep pieces that mattered, minimize clutter, and live in a simpler manner. Their amazing art collection, including two original Escher works, helped dictate much of the pieces they kept, as well as

    Remodels in older homes, like this Craftsman bungalow, let us blend old and new in ways that delight, while being true to the character of the house.